Min lärare underkänner sättet jag skrev en tenta

Jag är arg. Rättare sagt fly förbannad. I morse läste jag ett mail från min lärare i kursen Algoritmer och datastrukturer som jag läste nu innan jag började på nuvarande kursen, Operativsystem. Han skrev att han inte kunde godkänna det svarsunderlag som skickades in, på grund av att risken för fusk var stor eftersom jag skrev tentan på en dator istället för med papper och penna. Jag har skrivit ett dokument där jag förklarar varför jag tycker att hans beslut är felaktigt, och jag ska skicka det med post idag. Jag hoppas att han tar sitt förnuft till fånga. Och han förstörde precis min påskhelg, då jag måste gå och oroa mig för det där hela tiden. Visserligen är det värsta som kan hända är att jag får skriva omtenta, men det är anklagelserna om fusk som gör mig så upprörd. Och att han inte godkänner användadet av dator, något jag måste ha för att kunna skriva tentan, pga min funktionsnedsättning.

4 reaktioner till “Min lärare underkänner sättet jag skrev en tenta”

 1. Johan,

  Tråkigt att läsa om hur din lärare behandlat dig. Du har blivit utsatt för diskriminering, utan tvekan, och om du skulle anmäla detta till Diskrimineringsombudsmannen (www.do.se) skulle skolan (indirekt läraren) fällas för diskriminering, tvingas tillåta din tentamen och betala ett skadestånd på minst 10 000 kronor till dig. Jag hoppas verkligen att du anmäler det inträffade!!!

  William

  1. Hej William och tack för din kommentar och ditt stöd!

   Jag drar mig för att anmäla tills jag vet om det ordnar sig med omtentamen i höst. Läraren verkar vara gammalmodig men han börjar att förstå läget. Jag pratade med honom idag i telefon angående omtentamen. Det ska nog ordna sig, men han har kommit på en omständlig lösning. För mig fungerar den lösningen, så om han vill krångla till allt för sig så är det hans val. Hans lösning krånglar inte till det för mig det minsta, och det är ju skönt.

   Du är varmt välkommen att fortsätta lyssna/läsa och kommentera framtida podcast-/blogginlägg.

Kommentera