Johans podshow: Feminism, jämställdhet och kvinnokamp

Podcast-typ: Ljud (.m4a) | Storlek: 26,97 MB | Längd: 31:34

Jag berättar om att Försäkringskassan lättar på sina regler om vad som räknas som grundläggande behov när man söker assistansersättning enligt LASS. Jag har inte satt in mig i ändringarna än.

Jag diskuterar varför kvinnor porträtteras såsom de gör i media. Jag frågar mig varför vi ska skämmas över våra kroppar. Jag fortsätter med att prata om plastikkirurgi och varför det anses dåligt att vilja förändra kroppen. Slutligen pratar jag om kvinnornas s.k. ”dubbla arbetsbörda”, alltså att de både jobbar och tar huvudansvaret för hemmet och barnen. Jag föreslår en återgång till ett system med hemmafru/-man.

Jag mottar gärna ljudfiler för grejer du vill göra reklam för i min show. Maila dem till oliver_twistor@hotmail.com. Om du bara vill lämna feedback går det givetvis också bra. Det vore jättekul att höra av dig.

Johans podshow är en stolt medlem av Swecasters. Detta avsnitt är skyddad enligt Creative Commons.

Musik i detta avsnitt:

Prenumerera: http://olivertwistor.libsyn.com/int
Lyssna direkt: http://media.libsyn.com/media/olivertwistor/johanspodshow_feminism.m4a

Kommentera